Våra tält står precis ovanför vattenbrynet, och erbjuder en fantastisk närhet till både skärgårdsnaturen och havet. Tälten är stadigt monterade på ett trädäck vilket gett oss möjlighet att handplocka läget, och de har alla en egen liten terass med utemöbler och sjöutsikt. De är personligt inredda som rustika hotellrum med riktiga sängar, mattor och fårskinn på golvet, ljus & lyktor. För kyliga kvällar finns en liten elektrisk kamin som värmer, och vi bäddar upp sängarna med duntäcken & kuddar. Tälten är sydda av 100% bomullscanvas, vilket är väldigt skönt varma sommardagar då tältduken kan andas naturligt. Samtidigt är de mycket vädertåliga och står självklart emot både regn och rusk, det är riktigt mysigt när det smattrar mot taket!

Vi har sammanlagt fem tält, tre av dem -Skogsgläntan, Mittentältet & Trädkojan- är ”singeltält”, och de passar alla tre utmärkt som dubbelrumstält för 2 personer. Resterande två tält -Sandstrandstälten- står precis intill varandra på samma terass, de benämns som en enhet i bokningen och bokas endast ihop för sällskap om minst 4 personer.

När du bokar så bokar du ett specifikt tält. Läs därför mer utförligt här nedan om våra olika tält och vilket eller vilka av dem som passar dig bäst, beroende på hur många ni är! 

Foton från de olika tälten kan du se på vår instagram, där finns många foton i flödet och varje tält har dessutom en egen liten ”sparad händelse-cirkel” döpt efter sig i profilen, så kika gärna där. 

Skogsgläntan – 2 bäddar (1 dubbelsäng)  Skogsgläntan är ett tält för två! Inrett och placerat för maximalt mys, inkilat mellan träden med fantastisk utblick över Träsköfjärden. Här finns bara en dubbelsäng och därmed extra gott om plats inne. Ute har ni egen hängmatta & på terassen sittpuffar som kan flyttas med ner till strandkanten eller ut i naturen om man vill. Terassen har både sol och skugga under dagen, och här har ni glimt av kvällssol senast av alla tälten. Skogsgläntan ligger (med vattnet i ryggen) till vänster om Trädkojan och ovanför Mittentältet, i slänten mellan krogen och vattenbrynet. Skogsgläntan har en dubbelsäng, så totalt 2 bäddar finns här. Hundar är välkomna i Skogsgläntan!

Mittentältet – 2 bäddar (1 dubbelsäng)  Även om alla tälten ligger nära vattnet så är detta vårt allra mest sjönära tält, med bara ett par meter till vattenlinjen. Här bor du på första parkett med riktig bryggkänsla, det första du ser och hör när du zippar upp tältdörren är havet! Är du dessutom soldyrkare så är detta tältet för dig, här har du dagar som solen skiner full sol från morgon till tidig kväll. I Mittentältet finns en dubbelsäng 160 cm, så totalt 2 bäddar finns här. Här är hundar inte tillåtna. 

Trädkojan – 2+1 bäddar (1 dubbelsäng + 1 enkelsäng) Trädkojan har fått sitt namn från sitt läge, med sin lite magiska och romantiska trädkojekänsla, här finns en särskild stämning helt enkelt. Från vattnet sett ligger det längst till höger av tälten, och är placerat lite ”högre”, med en fantastisk utsikt från terassen över Träsköfjärden. Trädkojan har det allra mest privata och ostörda läget av våra tält, det ligger lite dolt mellan tallarna och är mångas favorit, perfekt för dig som vill se allt men inte synas så mycket! Egen hängmatta nedanför terassen. Tältet och terassen ligger i halvsol under delar av dagen. Trädkojan har en dubbelsäng, och passar utmärkt som ett dubbelrumstält för 2 vuxna. Här finns dessutom 1 st enkelsäng som bäddas upp vid behov, så max 3 bäddar kan bokas här. Hundar är välkomna i Trädkojan!

Sandstrandstälten – 4+4 bäddar (2 st tält intill varandra, i varje tält finns 1 dubbelsäng + 2 enkelsängar) Sandstrandstälten bokas som en enhet men är i själva verket två stora tält precis intill varandra. De bokas automatiskt tillsammans, då de genom sin närhet och delade terass passar bäst för sällskap som redan känner varandra. Här bor man med mycket plats för umgänge, men har samtidigt möjlighet att dra sig tillbaka i sitt egna tält! Minimumantal för att boka här är 4 personer, och max är 8 personer. Möjligheterna att bo är många: t.ex. 2 par (varsitt tält med dubbelsäng), 4-8 vänner, eller kanske familj som vill bo intill varandra. Sandstrandstälten ligger, från vattnet sett, precis till vänster om krogens gästbrygga. Nedanför ligger en liten sandstrand, en av öns få, vilket gör detta tält ultimat för dig som gillar strandhäng och bad. Från den stora möblerade terassen i två nivåer har du utsikt över stranden och kan också kika ut över aktiviteten vid krogens gästbrygga. Här har du vid klart väder sol under dagen från förmiddag till kväll. Båda tälten är möblerade med dubbelsäng, och utöver det 2 enkelsängar som vid behov kan bäddas upp om ni är fler än 4. Skriv gärna i bokningen om ni vill fördela er på något särskilt sätt i tälten, så bäddar vi upp efter era önskemål! (Det går att boka Sandstranden även för färre än 4, men priset är ändå detsamma så det är inget vi rekommenderar.) Hundar är välkomna i Sandstrandstälten!