Om tälten & Svartsö Logi

Svartsö Logi är ett litet och personligt boende – vår övernattning består av tre stora canvastält som är placerade i sluttningen strax nedanför Svartsö Krog vid Ahlsvik på Svartsö i Stockholms mellersta skärgård. Alla tre tält ligger vid vattenbrynet, och erbjuder en fantastisk närhet till både natur och strand. Varje tält står stadigt monterat på ett större trädäck som gett oss möjlighet att handplocka läget, och med tillräckligt avstånd till varandra för att det ska kännas privat.

Själva tälten är robusta och sydda i canvastyg, vilket gör att tälten andas samtidigt som de är mycket vädertåliga och självklart står emot både regn och blåst. I varje tält kan man bekvämt sova upp till fyra personer, och vi kan ta emot sällskap på upp till 12 personer per natt. De kan möbleras både med dubbelsäng eller med enkelsängar. Tälten är personligt inredda som rustika hotellrum, med riktiga resårsängar, mattor och fårskinn på golvet, ljus & lyktor. Det finns el i tälten och även element om man vill ha värme, ochsängarna har tjocka duntäcken- & kuddar som bäddas upp med sköna Beach House-sängkläder. Varje tält har också en egen terass med vilmöbler och härlig sjöutsikt!

Lite praktisk info

På Svartsö Logi finns inte dusch utan här tar man sig ett dopp i havet. Handduk, saltvattentvål- & schampo finns i ditt tält. Tälten ligger mellan 5-10 meter från vattnet, och det finns fina badmöjligheter nedanför varje tält!

När man bor på Svartsö logi har man fri tillgång till wc på Svartsö Krog under krogens öppettider. Nattetid hänvisar vi till naturen, och på morgonen innan frukost öppnar vi dörren till krogen igen.

Vi får (tyvärr) inte servera alkoholhaltiga drycker från Svartsö krog vid tälten, p.g.a. de svenska reglerna kring serveringstillstånd, men ta gärna med egen dryck om ni önskar. Vi hjälper gärna till att kyla flaskor och ni kan låna vin/champagneglas om ni vill. Dricksvatten finns i ert tält!

I Svartsös fina lanthandel, som ligger vid Ahlsviks brygga där man kliver av båten, ca 200 m från krogen & tälten, finns cyklar att hyra och man kan ta sig runt hela ön på fina grusvägar. Om ni vill hyra cykel, boka gärna i förväg via lanthandeln! Lanthandeln är också en välsorterad butik om ni vill proviantera. Se Svartsö Lanthandels hemsida för mer info om öppettider och bokning av hyrcyklar.

Gillar ni att basta så kan vi rekommendera ett besök på Abborrvass Bad, en mycket trevlig bastu för uthyrning som ligger ca 4 km från Svartsö Logi. Man kan med fördel ta en cykeltur till bastun, det går också att promenera om man så önskar. Bastun är vedeldad och ligger precis vid vattnet med egen brygga. Se Abborrvass Bad’s hemsida för mer info och bokning!