Våra tält står precis ovanför vattenbrynet, och erbjuder en fantastisk närhet till både skärgårdsnaturen och havet. Tälten är stadigt monterade på ett trädäck vilket gett oss möjlighet att handplocka läget, och de har alla en egen liten terass med utemöbler och sjöutsikt. De är personligt inredda som rustika hotellrum med riktiga sängar, mattor och fårskinn på golvet, ljus & lyktor. För kyliga kvällar finns en liten elektrisk kamin som värmer, och vi bäddar upp sängarna med duntäcken & kuddar. Tälten är sydda av 100% bomullscanvas, vilket är väldigt skönt varma sommardagar då tältduken kan andas naturligt. Samtidigt är de mycket vädertåliga och står självklart emot både regn och rusk, det är riktigt mysigt när det smattrar mot taket!

Vi har sammanlagt fem tält, tre av dem (Skogsgläntan, Mittentältet & Trädkojan) är ”singeltält”, och de passar alla tre utmärkt som dubbelrumstält för 2 personer. Resterande två tält, (Sandstrandstälten), är ett ”dubbeltält” och benämns som en enhet i bokningen. De står precis intill varandra och har en delad terass, och bokas därför endast bokas ihop för sällskap om minst 4 personer. När du bokar så bokar du ett specifikt tält. Läs därför mer utförligt här nedan om våra olika tält och vilket eller vilka av dem som passar dig bäst, beroende på hur många ni är! (Boka med barn? Läs även här innan du bokar!)

Foton från de olika tälten kan du se på vår instagram, där finns många foton i flödet och varje tält har dessutom en egen liten ”sparad händelse-cirkel” döpt efter sig i profilen, så kika gärna där. 

Skogsgläntan – 2 bäddar (1 dubbelsäng)  Skogsgläntan är ett tält för två! Inrett och placerat för maximalt mys, inkilat mellan träden med fantastisk utblick över Träsköfjärden. Här finns bara en dubbelsäng och därmed extra gott om plats inne. Ute har ni egen hängmatta & på terassen sittpuffar som kan flyttas med ner till strandkanten eller ut i naturen om man vill. Terassen har både sol och skugga under dagen, och här har du kvällssol längst av alla tälten. Skogsgläntan ligger (med vattnet i ryggen) till vänster om Trädkojan och ovanför Mittentältet, i slänten mellan krogen och vattenbrynet. Skogsgläntan har en dubbelsäng, så totalt 2 bäddar finns här. Här är hundar inte tillåtna.

Mittentältet – 2 bäddar (1 dubbelsäng)  Även om alla tälten ligger nära vattnet så är detta vårt allra mest sjönära tält, med bara ett par meter till vattenlinjen. Här bor du på första parkett med riktig bryggkänsla, det första du ser och hör när du zippar upp tältdörren är havet! Är du dessutom soldyrkare så är detta tältet för dig, här har du dagar som solen skiner full sol från morgon till tidig kväll. I Mittentältet finns en dubbelsäng 160 cm. Här är hundar inte tillåtna. 

Trädkojan – 2+2 bäddar (1 dubbelsäng + 2 enkelsängar) Trädkojan har fått sitt namn från sitt läge, med sin lite magiska och romantiska trädkojekänsla, här finns en särskild stämning helt enkelt. Från vattnet sett ligger det längst till höger av tälten, och är placerat lite ”högre”, med en fantastisk utsikt från terassen över Träsköfjärden. Trädkojan har det allra mest privata och ostörda läget av våra tält, det ligger lite dolt mellan tallarna och är mångas favorit, perfekt för dig som vill se allt men inte synas så mycket! Egen hängmatta nedanför terassen. Tältet och terassen ligger i halvsol under delar av dagen. Trädkojan har en dubbelsäng, och passar utmärkt som ett dubbelrumstält för 2 vuxna. Här finns dessutom 2 st enkelsängar som bäddas upp vid behov, så max 4 bäddar kan bokas här. Hundar är välkomna i Trädkojan!

Sandstrandstälten – 4+4 bäddar (2 st tält intill varandra, i varje tält finns 1 dubbelsäng + 2 enkelsängar) Sandstrandstälten bokas som ett tält men består i själva verket av två stora tält precis intill varandra. Tälten bokas automatiskt ihop, då de genom sin närhet och delade terass passar bäst för sällskap som redan känner varandra. Här bor man med extra gott om plats för umgänge på terassen eller i ett av tälten, men har samtidigt möjlighet att dra sig tillbaka i sitt eget tält!

Här kan man boka för minst 4 vuxna, och max antal bäddar är 8 st. Möjligheterna att bo är många: t.ex. 2 par (varsitt tält med dubbelsäng), 4-8 vänner, eller kanske 2 familjer som vill bo intill varandra. Utöver en dubbelsäng finns i varje tält 2 enkelsängar, som vid behov kan bokas på. Skriv gärna i bokningen om ni vill fördela er på något särskilt sätt i tälten, så bäddar vi upp efter era önskemål! (Det går att boka Sandstranden för färre än 4 vuxna, men då betalar ni fortfarande för 4, så det är inget vi rekommenderar.) 

Sandstrandstälten ligger, från vattnet sett, precis till vänster om krogens gästbrygga. Nedanför ligger en liten sandstrand, en av öns få, vilket gör detta tält ultimat för dig som gillar strandhäng och bad. Från den stora möblerade terassen i två nivåer har du utsikt över stranden och kan också kika ut över aktiviteten vid krogens gästbrygga. Här har du vid klart väder sol under dagen från förmiddag till kväll. Hundar är välkomna i Sandstrandstälten!

 

Praktiskt

Incheck från kl 15.00, utcheck kl 11.30.

På Svartsö Logi finns inte dusch utan här tar man sig ett dopp i havet. Badhandduk, saltvattentvål & -schampo ingår och finns i ditt tält. När man bor på Svartsö Logi har man fri tillgång till wc på Svartsö Krog, även nattetid när krogen är stängd har ni åtkomst till toaletterna. 

Det finns elkamin i tälten som ger värme vid svalare kvällar och nätter. Sängarna är bäddade med tjocka duntäcken och det finns extra filtar.

Vi får (tyvärr) inte servera alkoholhaltiga drycker från Svartsö Krog vid tälten, p.g.a. de svenska reglerna för serveringstillstånd, men man är välkommen att ta med egen dryck om man så önskar. Ishink finns att låna om ni vill. En flaska med dricksvatten finns alltid i ert tält!

I Svartsö Lanthandel, som ligger vid Alsviks brygga där ni kliver av båten, ca 200 m från krogen och tälten, finns cyklar att hyra och man kan ta sig runt på hela ön på fina grusvägar. Om ni vill hyra cykel, boka gärna i förväg via lanthandeln! Lanthandeln är också en välsorterad butik om ni vill proviantera. Se Svartsö Lanthandels hemsida för uppdaterade öppettider & info om bokning av cyklar.

Gillar ni att basta så kan vi varmt rekommendera ett besök på Abborrvass Bad, en mycket trevlig bastu för uthyrning ca 4 km från Svartsö Logi. Man kan med fördel ta en cykeltur till bastun, det går också att promenera om man så önskar! Bastun är vedeldad och ligger precis vid vattnet med egen brygga. Bastun är fristående från oss, se http://abborrvassbad.se/ för mer info och bokning.