Svartsö Logi är ett litet och personligt boende – våra fem canvastält är placerade i sluttningen strax nedanför Svartsö Krog på Svartsö i Stockholms skärgård. Tälten ligger strax ovanför vattenbrynet, och erbjuder en fantastisk närhet till både skärgårdsnaturen och havet. I tälten vill vi kombinera det bästa av två världar – vi vill erbjuda våra gäster den känsla av lugn och frihet som naturen ger, men med en stor dos bekvämlighet och komfort. I tältet kan du somna till ljudet av vågor under ett fluffigt duntäcke, och koncentrera dig på att njuta så fixar vi resten!

Varje tält står stadigt monterat på ett trädäck som gett oss möjlighet att handplocka läget, och med tillräckligt avstånd till varandra för att det ska kännas privat. Tälten är inredda som rustika hotellrum: riktiga sängar, mattor och fårskinn på golvet, ljus & lyktor. Det finns en elkamin om man vill ha värme, och sängarna har tjocka duntäcken- & kuddar som bäddas upp med sköna sängkläder. Varje tält har också en egen liten terass med utemöbler och härlig sjöutsikt.

Tälten är robusta och sydda i 100% bomullscanvas, vilket gör att de kan andas, samtidigt som de är mycket vädertåliga och självklart står emot både regn och blåst. 

När du bokar kan du välja vilket, eller vilka, av tälten du vill boka:

Skogsgläntan – ett tält för 2! Inrett och placerat för maximalt mys, inkilat mellan träden med fantastisk utblick över Träsköfjärden. Här finns bara en dubbelsäng och därmed extra gott om plats inne. Ute har ni egen hängmatta & sittpuffar som kan flyttas med ner till strandkanten eller ut i naturen om man vill. Max 2 personer kan sova här, inga extra sängar! Terassen har både sol och skugga under dagen, och här har du kvällssol längst av alla tälten. Skogsgläntan ligger (med vattnet i ryggen) till vänster om Trädkojan och ovanför Mittentältet, i slänten mellan krogen och vattenbrynet. Hundar välkomna.

Trädkojan har fått sitt namn från sitt läge, med sin lite magiska och romantiska trädkojekänsla, här finns en särskild stämning helt enkelt. Från vattnet sett ligger det längst till höger av tälten, och är placerat lite ”högre”, med en fantastisk utsikt från terassen över Träsköfjärden. Trädkojan har det allra mest privata och ostörda läget av våra tält, det ligger lite dolt mellan tallarna och är mångas favorit, perfekt för dig som vill se allt men inte synas så mycket! Tältet och terassen ligger i halvsol under delar av dagen. Hundar välkomna. Härhär & här kan du se foton på Trädkojan! 

Mittentältet ligger som namnet antyder i mitten, från vattnet sett precis till höger om krogens gästbrygga. Även om alla tälten ligger nära vattnet så är detta vårt allra mest sjönära tält, med bara ett par meter till vattenlinjen. Här bor du med riktig bryggkänsla, det första du ser när du zippar upp tältdörren är havet! Är du dessutom soldyrkare så är detta tältet för dig, här har du full sol från morgon till kväll. Det går bra att bada direkt nedanför tältet men det är lite stenigare på botten än vid sandstranden. Här är hundar inte tillåtna. Här, här & här kan du se foton på Mittentältet!

Sandstranden är vårt nya boende för större sällskap på 4 vuxna och uppåt: Sandstranden benämns som ett tält, men består i själva verket av 2 tält som ”hör ihop” och står intill varandra, lite som en strandbungalow med 2 rum! Sandstranden bokas för minst 2+2 vuxna, och när man bokar Sandstranden så bokar man automatiskt båda tälten. Det går alltså inte att boka endast ett av ”rummen”, eftersom det andra då kommer stå tomt p.g.a. närheten. Sandstranden kan alltså bokas för 4 vuxna och uppåt, i varje ”rum” finns (precis som i Trädkojan & Mittentältet) en separerbar dubbelsäng och 2 enkelsängar, så maximalt 8 bäddar går att boka här. Skriv gärna i bokningen om ni vill fördela er på något särskilt sätt så bäddar vi upp efter era önskemål! (Det går att boka Sandstranden för 2 personer också, men priset är då fortfarande baserat på 4 vuxna, så det är inget vi rekommenderar!) 

Sandstranden ligger, från vattnet sett, precis till vänster om krogens gästbrygga. Nedanför ligger just en liten sandstrand, en av öns få, vilket gör detta tält ultimat för dig som gillar strandhäng och bad! Från terassen har du utsikt över stranden och kan också kika ut över aktiviteten vid krogens gästbrygga.  Här har du vid klart väder sol under dagen från förmiddag till kväll. Hundar är också välkomna, i ett av ”rummen”! 

Lite praktisk info:

Incheck från kl 15.00, utcheck kl 11.30.

På Svartsö Logi finns inte dusch utan här tar man sig ett dopp i havet. Handduk, saltvattentvål & -schampo finns i tälten. 

När man bor på Svartsö Logi har man fri tillgång till wc på Svartsö Krog, även nattetid när krogen är stängd har ni åtkomst till toalett. 

Det finns elkamin i tälten som ger värme vid svalare kvällar och nätter. Sängarna är bäddade med tjocka duntäcken och det finns extra filtar. För stämningens skull finns också som vanligt mycket ljus och lyktor! 

Vi får (tyvärr) inte servera alkoholhaltiga drycker från Svartsö Krog vid tälten, p.g.a. de svenska reglerna för serveringstillstånd, men man är välkommen att ta med egen dryck om man så önskar. Ni kan låna ishink och vin/champagneglas om ni vill. Dricksvatten finns i ert tält!

I Svartsö Lanthandel, som ligger vid Alsviks brygga där ni kliver av båten, ca 200 m från krogen och tälten, finns cyklar att hyra och man kan ta sig runt på hela ön på fina grusvägar. Om ni vill hyra cykel, boka gärna i förväg via lanthandeln! Lanthandeln är också en välsorterad butik om ni vill proviantera! Se Svartsö Lanthandels hemsida för uppdaterade öppettider & bokning av cyklar.

Gillar ni att basta så kan vi varmt rekommendera ett besök på Abborrvass Bad, en mycket trevlig bastu för uthyrning ca 4 km från Svartsö Logi. Man kan med fördel ta en cykeltur till bastun, det går också att promenera om man så önskar! Bastun är vedeldad och ligger precis vid vattnet med egen brygga. Bastun är fristående från oss, se http://abborrvassbad.se/ för mer info och bokning.