Svartsö Logi är ett litet och personligt boende – vår övernattning består av tre stora canvastält som är placerade i sluttningen strax nedanför Svartsö Krog vid Ahlsvik på Svartsö i Stockholms mellersta skärgård. Alla tre tält ligger strax ovanför vattenbrynet, och erbjuder en fantastisk närhet till både skärgårdsnaturen och havet. I tälten vill vi kombinera det bästa av två världar – vi vill erbjuda våra gäster den känsla av frihet och lugn som närheten till naturen ger, men med en stor dos bekvämlighet och komfort. I tältet kan du somna till ljudet av vågor under ett fluffigt duntäcke, och koncentrera dig på att njuta medans vi fixar resten!

Varje tält står stadigt monterat på ett större trädäck som gett oss möjlighet att handplocka läget, och med tillräckligt avstånd till varandra för att det ska kännas privat. Tälten är inredda som rustika hotellrum, med riktiga resårsängar, mattor och fårskinn på golvet, ljus & lyktor. Det finns el i tälten och även ett element om man vill ha värme, och sängarna har tjocka duntäcken- & kuddar som bäddas upp med mjuka jerseysängkläder. Varje tält har också en egen terass med utemöbler och härlig sjöutsikt!

Alla våra tre tält är lika stora, 5 meter i diameter, vilket ger en golvyta på rymliga 19 kvadratmeter. Tälten är robusta och sydda i 100% bomullscanvas, vilket gör att de kan andas, samtidigt som de är mycket vädertåliga och självklart står emot både regn och blåst. Sängarna i tälten är riktiga resårsängar, och varje tält är möblerat med en sammanställd dubbelsäng med 160 cm bredd, samt 2 enkelsängar med 80 cm bredd, som vid behov bäddas upp. I varje tält kan man alltså bekvämt sova upp till fyra personer.

När du bokar kan du välja vilket, eller om ni är fler vilka, av tälten du vill boka:

Strandtältet ligger, från sjön sett, precis till vänster om krogens gästbrygga. Precis nedanför tältet ligger en liten sandstränd, en av öns få, vilket gör detta tält ultimat för dig som gillar strandhäng eller kanske dig med barn. Från terassen har du utsikt över sandstranden och kan också kika ut över aktiviteten vid krogens gästbrygga. Här, här & här kan du se foto på Strandtältet!

Mittentältet ligger som namnet antyder mitterst av de tre tälten, från sjön sett precis till höger om krogens gästbrygga. Även om alla tälten ligger nära vattnet så är detta vårt allra mest sjönära tält, med bara någon meter till vattenlinjen. Det går bra att bada direkt nedanför tältet även här men det är lite stenigare på botten.  Här, här & här kan du se foton på Mittentältet!

Trädkojan ligger från sjön sett längst till höger av tälten. Sitt namn har det fått av att det ligger mitt bland tallarna och har lite magisk trädkojekänsla. Det är placerat lite ”högre”, med en fantastisk utsikt från terassen över Träsköfjärden. Här är också hundar välkomna. Trädkojan är det av våra tält som ligger mest privat. Här, här & här kan du se foton på Trädkojan!