Svartsö Logi är ett litet och personligt boende – vår övernattning består av canvastält som är placerade i sluttningen strax nedanför Svartsö Krog på Svartsö i Stockholms mellersta skärgård. Alla tält ligger strax ovanför vattenbrynet, och erbjuder en fantastisk närhet till både skärgårdsnaturen och havet. I tälten vill vi kombinera det bästa av två världar – vi vill erbjuda våra gäster den känsla av lugn och frihet som naturen ger, men med en stor dos bekvämlighet och komfort. I tältet kan du somna till ljudet av vågor under ett fluffigt duntäcke, och koncentrera dig på att njuta så fixar vi resten!

Varje tält står stadigt monterat på ett trädäck som gett oss möjlighet att handplocka läget, och med tillräckligt avstånd till varandra för att det ska kännas privat. Tälten är inredda som rustika hotellrum: riktiga sängar, mattor och fårskinn på golvet, ljus & lyktor. Det finns ett element om man vill ha värme, och sängarna har tjocka duntäcken- & kuddar som bäddas upp med mjuka jerseysängkläder. Varje tält har också en egen liten terass med utemöbler och härlig sjöutsikt.

Tälten är robusta och sydda i 100% bomullscanvas, vilket gör att de kan andas, samtidigt som de är mycket vädertåliga och självklart står emot både regn och blåst. Sängarna i tälten är riktiga resårsängar, och varje tält är möblerat med en sammanställd dubbelsäng med 160 cm bredd. Det finns också 2 enkelsängar med 80 cm bredd, som vid behov bäddas upp. I varje tält kan man alltså bekvämt sova upp till fyra personer i egen säng.

När du bokar kan du välja vilket, eller vilka, av tälten du vill boka:

Strandtältet ligger, från havet sett, precis till vänster om krogens gästbrygga. Läget är handplockat och nedanför Strandtältet ligger en liten sandstrand, en av öns få, vilket gör detta tält ultimat för dig som gillar strandhäng och bad! Vi brukar också rekommendera Strandtältet till familjer med badsugna barn, just på grund av det badvänliga sandstrandsläget. Från terassen har du utsikt över stranden och kan också kika ut över aktiviteten vid krogens gästbrygga. Här har du vid klart väder sol hela dagen från förmiddag till kväll. Här, här & här kan du se foton på Strandtältet!

Mittentältet ligger som namnet antyder mitterst av de tre tälten, från sjön sett precis till höger om krogens gästbrygga. Även om alla tälten ligger nära vattnet så är detta vårt allra mest sjönära tält, med bara ett par meter till vattenlinjen. Här bor du med bryggkänsla och privat läge. Det går bra att bada direkt nedanför tältet även här men det är lite stenigare på botten. Är du soldyrkare så är detta tältet för dig, här har du full sol från morgon till kväll. Här, här & här kan du se foton på Mittentältet!

Trädkojan ligger från sjön sett längst till höger av tälten, snett ovanför och bortom Mittentältet. Sitt namn har det fått av att det ligger mitt bland tallarna, och det är mångas favorit med sin lite magiska trädkojekänsla. Det är placerat lite ”högre”, med en fantastisk utsikt från terassen över Träsköfjärden. Trädkojan har det allra mest privata och ostörda läget av våra tält, perfekt för dig som vill se allt men inte synas! Tältet och terassen ligger i halvsol under delar av dagen, och du har tillgång till både hängmatta nedanför tältet och 2 solstolar nere vid vattenbrynet om du vill ha full sol. Här är också hundar välkomna. Härhär & här kan du se foton på Trädkojan!